Систем администратор - Linux System Administrator

Тип на оглас Неопределено
Цена: По договор
Локација: Скопје, Аеродром

Најголемиот македонски хостинг провајдер и регистрар на домени МКхост објавува отворен конкурс за вработување, за позицијата систем администратор.

Кои се главните задачи за оваа работна позиција?

- Обезбедување на професионална техничка поддршка за корисниците на МКхост (преку телефон, емаил и ticketing system)
- Управување, мониторинг, upgrade и контрола врз безбедноста на Linux системите
- Решавање на најразлични предизвици поврзани со серверите и услугите на корисниците на МКхост

Кои моментални познавања би те издвоиле?

- Linux системи (RedHat, Debian...) - инсталација, администрација, мониторинг, troubleshooting
- Domain Name System (DNS)
- LAMP stack
- Инсталација и конфигурација на CMS системи (WordPress, Joomla, Drupal)

Што значи да се биде дел од тимот на МКхост?

Работата во МКхост е исполнета преку пријателска, динамична и тимски организирана средина, со можности за персонално и професионално унапредување. Погледни како изгледа еден работен ден во МКхост тука!

Дополнителни информации

Работното време во МКхост е од понеделник до петок, 08:00-16:00.

Како да аплицирам?

Испрати го твоето CV на jobs@mkhost.com.mk најдоцна до 01.03.2019.

Najgolemiot makedonski hosting provajder i registrar na domeni MKhost objavuva otvoren konkurs za vrabotuvanje, za pozicijata sistem administrator.

Koi se glavnite zadachi za ovaa rabotna pozicija?

- Obezbeduvanje na profesionalna tehnichka poddrshka za korisnicite na MKhost (preku telefon, email i ticketing system)
- Upravuvanje, monitoring, upgrade i kontrola vrz bezbednosta na Linux sistemite
- Reshavanje na najrazlichni predizvici povrzani so serverite i uslugite na korisnicite na MKhost

Koi momentalni poznavanja bi te izdvoile?

- Linux sistemi (RedHat, Debian...) - instalacija, administracija, monitoring, troubleshooting
- Domain Name System (DNS)
- LAMP stack
- Instalacija i konfiguracija na CMS sistemi (WordPress, Joomla, Drupal)

Shto znachi da se bide del od timot na MKhost?

Rabotata vo MKhost e ispolneta preku prijatelska, dinamichna i timski organizirana sredina, so moznosti za personalno i profesionalno unapreduvanje. Pogledni kako izgleda eden raboten den vo MKhost tuka!

Dopolnitelni informacii

Rabotnoto vreme vo MKhost e od ponedelnik do petok, 08:00-16:00.

Kako da apliciram?

Isprati go tvoeto CV na jobs@mkhost.com.mk najdocna do 01.03.2019.

Информации за огласувачот

МКхост