Надворешен соработник/дописник за CRNOBELO.com (работа од дома)

Тип на оглас Определено
Цена: По договор
Локација: Скопје, Центар

Потребни способности:

- Завршено ВСС (новинарство, филолошки и други сродни факултети се предност)
- Работно искуство поврзано со исто или слично работното место (минимум 1 година)
- Талент за истражување и пишување на квалитетни и креативни текстови
- Следење на светските трендови, информации и новости
- Беспрекорно познавање на македонски јазик, граматика и правопис
- Одлично познавање на англиски јазик
- Познавање на MS Office
- Искуство со Joomla ќе се смета за предност

Работни обврски:

- Креирање содржини за CRNOBELO.com
- Средување на содржините
- Постојано следење на светските трендови на забавните онлајн медиуми

Доколку сакате да бидете дел од тимот на CRNOBELO.com и сметате дека би биле соодветни за оваа позиција, испратете ни го вашето CV.

Некомплетните апликации нема да се разгледуваат.

КРАЕН РОК ЗА АПЛИЦИРАЊЕ
24/04/2019

Potrebni sposobnosti:

- Zavrsheno VSS (novinarstvo, filoloshki i drugi srodni fakulteti se prednost)
- Rabotno iskustvo povrzano so isto ili slichno rabotnoto mesto (minimum 1 godina)
- Talent za istrazuvanje i pishuvanje na kvalitetni i kreativni tekstovi
- Sledenje na svetskite trendovi, informacii i novosti
- Besprekorno poznavanje na makedonski jazik, gramatika i pravopis
- Odlichno poznavanje na angliski jazik
- Poznavanje na MS Office
- Iskustvo so Joomla ke se smeta za prednost

Rabotni obvrski:

- Kreiranje sodrzini za CRNOBELO.com
- Sreduvanje na sodrzinite
- Postojano sledenje na svetskite trendovi na zabavnite onlajn mediumi

Dokolku sakate da bidete del od timot na CRNOBELO.com i smetate deka bi bile soodvetni za ovaa pozicija, ispratete ni go vasheto CV.

Nekompletnite aplikacii nema da se razgleduvaat.

KRAEN ROK ZA APLICIRANjE
24/04/2019

Информации за огласувачот

ЦРНОБЕЛО МЕДИА